23948sdkhjf

Pågen vill fortsätta skorptvisten

Domstolen gick på danska Biscas linje om skorpnamnen – nu överklagar Pågen beslutet.
Sedan 2015 har svenska Pågen och danska Bisca varit oense kring produktnamn gällande skorpor. Pågen ansåg att Biscas skorpnamn "crisp rolls" låg för nära sitt eget "krisprolls", och krävde att det danska företaget skulle byta namn på produkten.

I efterföljande diskussioner kunde man inte komma överens, vilket ledde till att Pågen tog tvisten till Patent- och marknadsdomstolen. Där gick domstolen på Biscas linje, varpå Pågen dömdes att betala rättegångskostnaderna på närmare 3 miljoner kronor.

– Vi är väldigt förvånade över utfallet. Vi håller inte med om att den olika stavningen är tillräckligt särskiljande, utan tycker att det är förvirrande för konsumenterna, sade Boel Lagerwall, kommunikationschef på Pågen, till Dagens Media i början av juli.

Direkt efter beslutet uppgav Pågen att man tänkte överklaga beslutet, vilket man nu gör, enligt näringslivssajten 8 till 5 .

Ärendet överklagas till Patent- och marknadsöverdomstolen, med en handfull krav från Pågen. Man vill att Bisca ska stoppas från att använda namnet "crisp rolls" och betala vite på 500 000 kronor om användandet av namnet fortsätter.

Dessutom kräver man att företaget ska betala "en skälig ersättning" för den skada man anser sig ha lidit, tillsammans med rättegångskostnaderna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078