23948sdkhjf

"Nog ett av de sämsta åren på länge"

Låga temperaturer har satt sina spår i Göteborgsföretaget Triumfglass siffror.
Värmen har inte riktigt slagit till ordentligt under sommaren, något som också synts i företaget Triumfglass försäljningssiffror, skriver tidningen Göteborg Direkt .

Enligt Göteborgsföretagets vd Anders Müntzing har man under sommaren gått back med fem procent, något man tillskriver ett ovanligt uselt sommarväder.

– Glassbranschen är väldigt påverkbar av väder, vi har 60 procent av vår försäljning på fyra månader, maj, juni, juli och augusti. Det här blir nog ett av de sämsta åren på länge, säger Anders Müntzing till tidningen.

Enligt Lejonet och Björnen, ett annat glassföretag baserat i Göteborg, har man haft "en okej sommar", något vd Katarina Mild påpekar till viss del beror på att man bara säljer skopglass och inte styckglassar.

Samtidigt påpekar hon att våren har en större betydelse än vad man tror, och att branschen påverkats av att även den bjöd på temperaturer av det lägre slaget.

– På våren infinner sig det naturliga glassuget och kommer försäljningen igång bra då brukar det hålla i sig över sommaren, säger Katarina Mild till Göteborg Direkt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078