23948sdkhjf

Aktivister blockerade HK Scan

Ett 30-tal personer försökte förhindra djurtransporter till HK Scans slakteri i Linköping – 13 personer omhändertogs.
Under måndagen blockerades infarter till HK Scans slakteri i Linköping av ett 30-tal aktivister, skriver Linköping news .

Då aktivisterna, som var från djurrättsgruppen "Tomma burar", hindrade djurtransporter från att nå slakteriet tillkallades polis till platsen och totalt 13 personer omhändertogs.

– Vi värnar om demonstrationsrätten så klart men här gav vi dem en ganska snäv tidsram eftersom djuren i transporterna inte kan vänta hur länge som helst, säger Markus Larsson, yttre polisbefäl, till Linköping news.

Totalt blockerades tre infarter i vad gruppen kallade en fredlig blockad. Vid polisens ankomst meddelades aktivisterna om att de skulle bli misstänkta för brott om de satt kvar, varpå flera flyttade på sig. De som inte gjorde det omhändertogs av polisen och rapporteras för ohörsamhet mot ordningsmakten.

Eftersom gruppen dessutom saknade tillstånd till aktionen, som pågick i omkring tre timmar, har det upprättats en anmälan om brott mot ordningslagen, meddelar polisen via sin hemsida.

Enligt kommentarer från en person i Tomma burar till Linköping news var blockaden inte specifikt riktat mot HK Scan, utan en protest mot all typ av slakt. I ett pressmeddelande från gruppen är blockaden den första som arrangeras i Sverige på tio år och "troligtvis den största någonsin".
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11