23948sdkhjf

Ökande Ica startar innovationsbolag

Ny innovationshubb ska digitalisera Ica och närma sig startup-världens snabbhet.
I samband med Ica-gruppens senaste delårsrapport meddelar koncernen att man startar ett nytt bolag under namnet Icax.

Syftet med det man kallar en "innovationshubb" är att satsa mer på projekt inom digitalisering för att bli bättre på kunderbjudanden, både i och mellan bolagen.

– Vi vill kombinera det stora företagets stabilitet, resurser och kundbas med snabbheten från startup-världen, säger Ica-gruppens vd Per Strömberg i ett pressmeddelande.

Det nya bolaget ska leverera mellan tre till sex projekt om året, med sikte på att sjösätta sitt första innan årets slut. Enligt koncernen är man beredda att göra stora investeringar för att ta fram tjänster som skapar kundfördelar. Potentiellt kan Icax:s uppdrag också leda till att man köper andra bolag.

Bolaget kommer att ledas av Samuel Young, som kommer närmast från rollen som vd för Smart Video.

Dessutom visar den färska delårsrapporten att Ica-gruppen ökar – både vad gäller resultat och omsättning.

Resultat före skatt landar på 1,172 miljarder kronor för andra kvartalet 2017, jämfört med förra årets vinst på 1,025 miljarder kronor för samma period. Omsättningen ökade från 26,222 miljarder kronor till årets 27,198 miljarder kronor.

– Högre kostnader har inneburit en lite lägre rörelsemarginal än föregående år, men med en hög aktivitetsnivå är det samtidigt naturligt att det blir variationer mellan kvartalen som påverkar resultatet. Långsiktigt ligger vi i takt med våra målsättningar, skriver Per Strömberg i delårsrapporten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093