23948sdkhjf

Axfoods styrelsemedlem lämnar

Avgår efter bolagets nya apoteks-satsning: "Fel att även sitta i Axfoods styrelse".
Apotekets vd Ann Carlsson meddelade under fredagen att hon på egen begäran och med omedelbar verkan väljer att avgå från sitt uppdrag i Axfoods styrelse.

Anledningen till att hon lämnar är på grund av Axfoods senaste satsning, där man genom bolaget Hubia planerar att lansera ett apotek som ska sälja varor via nätet.

– Som vd för Apoteket AB blir det fel att då även sitta i Axfoods styrelse, säger Ann Carlsson i ett uttalande.

Hon har suttit i styrelsen sedan 2015 och känt till planerna på att starta nätapotek under en tid, men har enligt egen utsago inte deltagit i de diskussionerna.

Vidare säger Ann Carlsson, som styrelseordföranden Mia Brunell Livfors kallar en "stark och positiv kraft", att hon lämnar sitt uppdrag med blandade känslor.

– Axfood är ett mycket spännande företag och det har varit två roliga och mycket stimulerande år där jag känt ett starkt engagemang, säger hon.

Satsningen blev känd i förra veckan, när Axfood meddelade att man tillsammans med Axel Johnsons investeringsbolag Novax samt tre e-handelsentreprenörer (grundarna bakom företaget Lenson) bildade bolaget Hubia för att erbjuda kunder både receptbelagda och receptfria läkemedel.

Varken lanseringen eller namnet för den nya satsningen är fastställd, meddelar Axfood.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094