23948sdkhjf

Grönsaksleverantör utsatt för falska anklagelser

"Vi överväger att polisanmäla odlaren".
I fredags förra veckan upptäckte leverantören Grönsakshuset Skövde att någon via sociala medier påstod att företaget sålde importerade blåbär som svenska, skriver Skaraborgs Allehanda.

– En odlare uppmanade sina följare på sociala medier att dela ett inlägg med vår logga och en av våra annonser. Han uppmanade dem dessutom att samla in blåbår som säljs i vår butik för att det skulle tas prover på dem, för att visa att de är utländska, säger Rikard Hallberg, produkt- och utvecklingsansvarig på Grönsakshuset till tidningen.

Från Grönsakshusets sida tror man att det är företagets blåbärspriser i Skövdebutiken som är anledningen till inlägget.

Enligt företaget, som påpekar att man köpt in ett stort parti blåbär som man sålt av billigt i marknadsföringssyfte, är uppgifterna utan grund och hänvisar till de kontinuerliga kontroller som Livsmedelsverket och Jordbruksverket gör av varorna.

Skaraborgs Allehanda rapporterar vidare att odlaren senare hört av sig till företaget och bett om ursäkt – bland annat ska personen ha sagt att inlägget inte var menat att riktas åt dem.

Eftersom inlägget snabbt fick spridning ser Grönsakshuset dock inte att en ursäkt räcker, och överväger nu att göra en polisanmälan då man ser allvarligt på anklagelsen.

– Det kan skada vårt varumärke, vår verksamhet, vårt förtroende inom branschen, säger Rikard Hallberg till Skaraborgs Allehanda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093