23948sdkhjf

Ny förening ska ge stöd åt skånska dryckestillverkare

Ekonomiska föreningen Skånes dryckesproducenter vill fungera som nätverk för småskaliga producenter.
I våras startades den nya ekonomiska förening Skånes dryckesproducenter, som syftar till att samla småskaliga tillverkare av alkoholhaltiga drycker i Skåne. Initiativet startades efter att man sett en stor ökning bland producenter de senaste åren, skriver näringslivssajten 8 till 5 .

Tanken är att föreningen ska fungera som ett nätverk, där man bland annat ska kunna få stöd i frågor som till exempel exponering av produkter eller hur man ska etablera sig i ett bredare perspektiv.

Dessutom är en av de största punkterna för föreningen självklart det potentiella tillåtandet av gårdsförsäljning av öl och vin, en motion som Alliansens partier tidigare sagt sig villiga att stödja.

Hittills har man lyckat locka till sig ett tiotal medlemmar, men med tanke på de många bryggerier och vin- samt spritproducenter som finns i länet tror man att även föreningen kommer att växa.

– Just nu har Skåne en explosiv tillväxt av olika dryckestillverkare, det råder det ingen tvekan om. Inom ett år tror jag att vi åtminstone har 30 medlemmar, säger Jannie Vestergaard, adjungerad styrelsemedlem i föreningen, till 8 till 5.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141