23948sdkhjf

Arla öppnar anläggning i Ghana

Nytt dotterbolag ska börja sälja ost och smör i landet med start i september.
Arla Foods meddelar att man etablerar försäljning i Ghana genom nytt dotterbolag och anläggning i landets huvudstad Accra. Mejerikooperativet har sedan tidigare delat med sig av sin affärsstrategi Good Growth 2020, där man siktar på att hitta nya tillväxtmarknader för mejerikooperativets produkter utanför EU.

En av affärsregionerna man riktat in sig på är subsahariska Afrika, som omfattar alla afrikanska länder söder om regionen Nordafrika. Man har redan etablerat sig i Västafrika genom försäljning av mjölkpulver i Nigeria, under varumärket Dano.

Just Dano-sortimentet är en av de produktlinjer man även kommer att sälja på den ghananska marknaden, tillsammans med smör och ost under varumärkena Lurpack och Arla.

– Familjer i den växande medelklassen kräver i allt högre grad säkra och prisvärda näringsprodukter, och Västafrika står just nu inför ett mjölkunderskott, vilket ger Arla en möjlighet att erbjuda mejeriprodukter som uppfyller konsumenternas behov, säger Steen Hadsbjerg, direktör för Arlas affärsregion i Afrika söder om Sahara, i ett pressmeddelande.

I och med etableringen startar man dotterbolaget Arla Foods Ltd. som kommer ha sitt säte i Accra. Bolaget kommer sköta marknadsföringen av produkter och driva paketeringsanläggningen som byggs just nu, med förväntad driftstart i slutet av september.

Totalt beräknar man anställa åtta personer på anläggningen, med förväntningen att personalstyrkan ska fyrdubblas fram till 2020.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.234