23948sdkhjf

Över två ton salmonellasmittat kött i retur

City Gross skickar tillbaks minst 2,6 ton kött till leverantören KLS Ugglarps efter salmonellalarm.
Slakterijätten KLS Ugglarps larmade tidigare i veckan om att man drabbats av salmonella på sitt slakteri i Kalmar, något som nu innebär att City Gross skickar tillbaka minst 2,6 ton kött från 14 av sina butiker, skriver Östra Småland Nyheterna .

– Först var det tärnat nötkött, den 30:e utökades det till tärnad högrev och senare under dagen allt tärnat kött, säger Annica Hansson Borg, miljö- och kvalitetschef på Bergendahls, till tidningen, och tillägger att det antagligen rör sig om en större mängd än den som skickats tillbaka, då det smittade köttet blandats med annan färs.

Vid tidpunkten då KLS slog larm hade en City Gross-butik i Kalmar redan hunnit sälja totalt 129 kilo nöt- samt blandfärs, kött man nu uppmanar konsumenterna att lämna tillbaka.

Enligt kommentarer från KLS Ugglarps vd Jonas Tunestål till Östra Småland under torsdagskvällen vet man att köttet inte gått till Ica- eller Coopbutiker i Kalmar och Oskarshamn, men kan inte svara på om fler butiker fått direktleveranser som i City Gross fall.

Han berättar vidare att kött redan spärrats på slakteriet som Livsmedelsverket nu tagit prover på. Samtidigt spårar man smittkällan – som ännu inte är fastlagd – tillsammans med myndigheten och väntar provsvar under fredagen.

– Det har varit salmonella på ett djur som har levererats till oss. Men det kan behövas fler tester innan smittspårningen är klar, säger Jonas Tunestål till Östra Småland Nyheterna.

Enligt Annica Hansson Borg kommer Bergendahls nu begära ersättning på grund av den stora mängden kött man tvingats dra tillbaka.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078