23948sdkhjf

Vodka från Eslöv blev världsbäst

Skånska destilleriets vodka utsågs till bäst i internationell tävling. Nu satsar man i Sverige.
Destilleriet Purity vodka, med bas utanför Eslöv, tog hem högsta priset på världens både största och äldsta dryckestävling, The International wine and spirit competition, i London i augusti. I och med att man tog hem trofén för sin produkt Purity Vodka 51, blev man den första svenska spritproducenten som vunnit i klassen för bästa vodka.

Det lilla destilleriet som funnits sedan 2005 har framförallt satsat på internationella marknader, med USA som sin huvudmarknad. Det kan bero på den medaljskörd man rakat hem sedan starten – totalt 150 guldmedaljer i olika internationella tävlingar.

Men efter det senaste priset väljer man nu att satsa på hemmaplan genom en kraftig prissänkning på produkterna via Systembolaget. Produkten placerar sig i klassen som kallas "ultra premium", en ovanlig märkning i Sverige enligt destilleriet.

– Än så länge är endast en av tusen sålda flaskor vodka i Sverige av "ultra premium" den högsta kvalitetsklassen. Därför har vi tidigare främst fokuserat på den amerikanska marknaden som har mycket högre efterfrågan, säger Thomas Kuuttanen, Master blender på Purity vodka.

I dagsläget exporterar Purity vodka till omkring 30 länder, med totalt fem anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094