23948sdkhjf

Lerøy-chef tar över Solina

Mikael Ljungdahl blir ny vd för Solina Sweden.
Smaksättningsföretaget Solina Sweden verksamhet får ny vd – Mikael Ljungdahl, närmast vd för Lerøy Nordhav, tog i september över posten i samband med att Kent Liljeholm lämnar företaget.

Kent Liljeholm var en av grundarna till Formidabel, som köptes av franska Solina Group 2011. Vid årsskiftet 2015-2016 slog den franska koncernen samman Fomidabel med Nordfalks, för att på så sätt skapa Solina Sweden.

– 1994 startade vi Formidabel AB och gjorde en spännande resa, från tre anställda till 54 idag. 2011 tog vi beslutet att sälja till Solina Group, och därmed skapa förutsättningar för utökad nationell och internationell positionering. Jag har bestämt mig för att gå vidare till en ny fas i livet och vill rikta ett varmt tack till alla kunder, leverantörer och medarbetare, säger Kent Liljeholm i ett pressmeddelande.

Nya vd:n Mikael Ljungdahl har lång erfarenhet från livsmedelsindustrin – bland annat inom Unilever och Nestlé. Han har även verkat som försäljningschef för Skånemejerier samt som vice vd för Ostkompaniet.

Vd-skiftet skedde 1 september, meddelar Solina Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094