23948sdkhjf

Lidl ändrar förpackning efter kritik

Kedjan hamnade i blåsväder efter att kunder uppmärksammat att ett kristet kors redigerats bort från förpackningarna – nu ska man göra ändring.
Sedan i förra veckan har Lidl fått massiv kritik av kunder i flera länder efter att det uppmärksammats att kedjan retuscherat bort ett kristet kors på en kyrka på grekiska ön Santorini, som avbildas på vissa förpackningar, något Fri Köpenskap rapporterade om .

Förpackningarna i fråga är från serien Eridanous, Lidls egna sortiment av grekisk mat. Enligt Lidl gjorde man ändringen för att vara religiöst neutrala och för att undvika att göra kunder upprörda – något som alltså istället slog tillbaka mot kedjan.

Till en början bad man från kedjans håll om ursäkt, men nu verkar det som om man går ett steg längre. På kedjans danska Facebook-sida har kritiska röster börjat få svaret att förpackningarna ska "ändras så fort som möjligt".

– Vi är otroligt ledsna över att ett fel på förpackningarna i vår Eridanous-serie har upprört så många. Vi beklagar felet djupt och förpackningen kommer att ändras så fort som möjligt, svarar Lidl på flertalet kritiska kommentarer via Facebook.

Man tillägger att sortimentet sålts i flera år i hela Europa, och att designen ändrats flera gånger.

– I samband med den senaste designförändringen har det helt klart begåtts ett fel, och det beklagar vi verkligen, skriver kedjan vidare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094