23948sdkhjf

Bert Karlssons matfabrik i nysatsning

Delägare om miljoninvesteringen: "Vi kommer kunna göra 50 000 portioner om dagen".
Bert Karlssons företag Jokarjo, som tidigare fokuserat på asylboenden, har sedan några år tillbaka ett dotterbolag i form av Food Company.

Dotterbolaget – som ägs av Jokarjo, Bert Karlssons kompanjon Emil Ahmetbasic samt Tore Eriksson, grundare av företaget Köttex – har tidigare fungerat som ett förpackningsställe för mat till asylboendena.

Men i samband med att Jokarjo drar ner på asylverksamheten, gör Food Company också en nystart.

Efter en stor investering kommer man nu istället att satsa på att tillverka färdigmat gjord på svenska råvaror under varumärket Kinnevikens mat. Produkterna ska riktas mot bland annat dagligvaruhandeln och vägkrogar, men även kommunala verksamheter via upphandlingar.

– Nu går vi över till att börja och laga mat på plats. Vi har precis investerat i steklinjer, stora kokytor, kokskåp och hela faderullan, så vi har en fantastiskt fin anläggning som står klar om tio dagar (räknat från fredag förra veckan, reds. anm.). Det är ett antal miljoner vi lagt på Food Company för att komma igång, en ganska stor investering, säger Emil Ahmetbasic, delägare i Food Company.

"En väldigt hög kapacitet"
Produktionstaket är också satt högt – 50 000 portioner om dagen ska man kunna göra när den nyrenoverade fabriken står klar.

– Vi kommer ha en väldigt hög kapacitet. Vi kommer att börja i lugn takt för att se till att allt blir som vi vill ha det. Vi har inte bråttom någonstans, utan vi kommer att göra det här rätt från början, säger Emil Ahmetbasic.

Enligt delägaren ska man i Food Companys omstart enbart satsa på svenska råvaror och man har kommit överens med leverantörer. Snart är även avtalen tecknade, berättar Emil Ahmetbasic

Dessutom har man nyligen gjort ett förvärv av företaget som ligger precis bredvid – Lidköpings laxrökeri, ett företag som under förra året omsatte cirka 9,4 miljoner kronor.

Köpet görs för att kunna koppla på ännu en produktionsdel till Food Companys anläggning. Sedan tidigare har man haft möjlighet att processa fågel och kött men inte fisk, något man nu kan göra, förklarar Emil Ahmetbasic.

Söker 15 personer
Köpet omfattar hela Lidköpings laxrökeris verksamhet, och man kommer framöver att varmröka, kallröka och grava fisk, som framöver kommer säljas mot detaljhandeln.

– Vi kommer fortsätta den verksamheten i samma anda som de har drivit den fram till nu. Vi kommer även använda lokalerna för att processa en del fisk som vi kommer ta in och packa hos oss i fabriken och även åt andra kunder, säger Emil Ahmetbasic.

I dagsläget har Food Company tio anställda, men man vill bli mer än dubbelt så många. När fabriken står omgjord och klar är tanken att produktionen ska sätta igång direkt – därför söker man nu mellan fem och tio personer till anläggningen omgående, med sikte på att utöka personalstyrkan med totalt 15 personer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083