23948sdkhjf

Arlas vice vd kliver av

Povl Krogsgaard, vice vd och supply chain-chef för Arla, sätter punkt efter 30 år i företaget.
Arlas vice vd Povl Krogsgaard, som också är styrelsemedlem och ansvarig för supply chain i koncernen, går i pension efter 30 år. Krogsgaard startade Arla-karriären i danska MD Foods, och när företaget gick samman med Arla 2000 tog han en plats i koncernledningen. Sedan 2004 har han verkat som vice vd i koncernen.

– Arla har förändrats mycket under åren som gått och han har varit en av de viktigaste personerna när det gäller att utforma och leverera den förändringen, med syfte att skapa ett starkt företag och att fortsätta växa, säger Arlas ordförande Åke Hantoft i ett pressmeddelande.

Vid årskiftet kliver Povl Krogsgaard ner från sin post och ersätts till viss del av fransmannen Sami Naffakh, som tar över som ansvarig för supply chain.

Sami Naffakh kommer närmast från en roll som senior vice president och supply chain-anvarig på kosmetikaföretaget Estée Lauder Companies. Han har dessförinnan haft ledande uppdrag inom bland annat Danone och Unilever.

Enligt Arla har man valt att inte utse varken en ny vice vd eller styrelsemedlem som ersättare när Povl Krogsgaard avslutar sina uppdrag, med bakgrund av förra årets omorganisering som bland annat innebar en bantning av koncernledningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081