23948sdkhjf

40 personer får lämna Guldfågeln

Kycklingföretaget närmar sig slutförandet av ombyggnaden på Öland – något som leder till att extraanställda inte får förlängda kontrakt.
Guldfågeln väljer att inte förnya kontrakt med 40 stycken visstidsanställda på sin anläggning i Mörbylånga, skriver Ölandsbladet .

Under det senaste året har kycklingföretaget Guldfågeln byggt om sin anläggning på Öland. Med en stor investering har man byggt till ytan, flyttat på linjer och köpt nya maskiner för att öka kapaciteten på anläggningen, något som inneburit att man under tiden använt sig av många visstidsanställda.

Men när byggnationerna börjar nå sitt slutförande väljer man alltså att gå tillbaka till grundbemanningen inom produktionen, vilket omfattar 300 fastanställda. De påverkas inte av beslutet, utan det handlar om extraanställda, vars kontrakt går ut under månaderna augusti och september.

– Produktionen, med slakt och styckning, drar mer personal under en sådan här period. Nu återgår vi till grundbemanningen. Det är alltså inga tillsvidareanställda som sägs upp, utan enbart visstidsanställda, säger Peter Andersson, tillförordnad vd på Guldfågeln, till Ölandsbladet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.299