23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Årets glögg: Tropisk och kryddig

Indien och Old Delhi står för inspirationen när Blossa gör sitt årliga glöggsläpp.

Mango, spiskummin och chili är smakerna som Blossa hämtar från Indien och Old Delhis kryddmarknad Khari Baoli när man fortsätter traditionen med en årlig ny glögg.

– I Indien hittar vi många av de smaker och kryddor som redan finns i Blossas glögg, såsom kardemumma, ingefära och kryddnejlika, säger Åsa Orsvärn, Chief blender för Blossa, i ett pressmeddelande.

Designen på flaskan, gjord av Scandinavian design group, är även den Indieninspirerad och hämtar inslag från indisk traditionell skyltmålning, menar Blossa.

I och med årets glögg blickar Blossa utomlands igen för att hitta smaker, då förra årets glögg gjordes med smak av norrländska kråkbär.

Om du tror att det fortfarande är långt kvar till julförberedelserna – tänk om. Glöggen släpps nämligen på Systembolagen i dag (20 september).

BREAKING
{{ article.headline }}
0.062|