23948sdkhjf

Stockholmsbageri får nationell distribution

Det glutenfria bageriet flyttade in i större lokaler i våras, något som bäddade för listning hos både Coop och Ica.
Det Stockholmsbaserade bageriet Friends of Adam, som gör glutenfria produkter, får nationell distribution genom central listning hos kedjorna Ica och Coop.

Enligt företaget har man märkt av en större efterfrågan på produkterna, vilket ledde till att man i maj flyttade ut från sin bageri- och butikslokal i centrala Stockholm. Ny adressen blev Bromma, där man tog över Saltå Kvarns bagerilokaler och på så sätt fick större möjlighet för tillväxt.

I samband med det slutade man också att sälja direkt till kunder genom egen butik, för att istället satsa på att leverera till dagligvaruhandeln, restauranger och hotell – en prioritering som nu gett frukt.

– Det känns jätteroligt att vi växer och att det nu blir lättare för konsumenter i hela Sverige att köpa våra produkter, samtidigt så kommer vi aldrig att ge avkall på våra värderingar. Allt vårt bröd och våra kakor kommer alltid att vara bakade för hand och vi kommer aldrig att stoppa onödiga tillsatser i våra bakverk, säger Karin Moberg, vd och grundare av bageriet, i ett pressmeddelande.

Hos Ica får man in två olika knäckebröd och två sorters kakor, medan det hos Coop handlar om fyra sorters knäckebröd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141