23948sdkhjf

Matförgiftning kopplas till råttdrabbad grossist

Flera personer drabbades av matförgiftning i Värnamo – restaurangen är kund hos den Jönköpingsgrossist som förra veckan förbjöds sälja varor efter att råttbajs hittats bland livsmedlen.
En grupp ungdomar insjuknade i slutet av förra veckan i matförgiftning efter att ha ätit på en restaurang i Värnamo.

Restaurangen visade sig vara kund hos den Jönköpingsbaserade grossisten Asia Grossist, som i förra veckan både polisanmäldes och förbjöds sälja varor efter att kommunens miljö- och hälsoskyddsinspektörer hittat råttor och råttbajs bland varorna, rapporterar SVT Nyheter Jönköping .

Det är inte fastställt om personerna som blev sjuka har ätit mat eller handskats med förpackningar som kommit från grossisten, men man kommer att ha sambandet i åtanke.

– Jag kan inte säga hundraprocentigt säkert att bakterierna kommer från just den grossisten, men matprover visar på bakterieförekomst och det går inte att utesluta den grossisten som källan, säger Gulvayar Shuman, livsmedelsinspektör i Värnamo kommun, till SVT.

Enligt kommunen har man kontaktat alla kunder, men bara en har hittat råttspillning bland produkter från grossisten. Det handlade om en förpackning med läsk som sedan dess har skickats tillbaka. Livsmedelsenhetens chef i Jönköpings kommun, Johanna Hänninen, säger till SVT att de inte märkt av en ökning av matförgiftningar och ser att restaurangerna gjort sin del av kontrollen.

Grossisten, som nu flyttat till en ny lokal och får sälja torrvaror igen, har därefter satts under bevakning av kommunen som också gör dagliga inspektioner för att se till att besluten följs. Torrvarorna från den tidigare lokalen har destruerats, uppger grossisten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.159