23948sdkhjf

Walmart testar matleverans direkt in i kylen

Genom ett samarbete med ett säkerhetsföretag kommer Walmart nu testa leverans av varor direkt till kundernas kylskåp, utan att någon behöver vara hemma.
I dag är hemleverans av livsmedel vardagsmat. Walmart vill ta det konceptet, men gå ännu längre – hela vägen in i kundernas kylskåp.

I fredags meddelade Walmart att man kommer att samarbeta med företaget August, som sysslar med smart säkerhet, för att testa den nya tjänsten, rapporterar CNN Money . Genom att använda kameror och smarta lås ska det hela kunna ske till och med utan att kunden behöver vara hemma.

Om ingen är hemma när leveransen kommer får chauffören ett engångslösenord till säkerhetsföretagets lås, som också har en kamera som sänder till kundens telefon. Kunden ska därefter kunna följa leveransen ända fram till inpackningen i kylskåpet, om fler kameror är uppsatta i bostaden. När chauffören lämnat bostaden låses dörren igen, automatiskt.

Enligt säkerhetsföretaget Augusts vd tror man att en eventuell osäkerhet inför att släppa in en okänd person i hemmet kommer att försvinna.

– Vi kommer behöva bygga förtroende hos kunderna. Första gången är du kanske lite nervös, men när du gjort det en eller två gånger kommer du absolut att göra det igen, säger Augusts vd Jason Johnson till CNN Money.

Walmart kommer nu att testa systemet i tech-meckat Silicon Valley, och man har ännu inga planer på att lansera tjänsten i hela USA.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08