23948sdkhjf

Coop-avdelning byter bolag

Coop Värmland överlåter hela sin IT-avdelning, med 15 anställda, till Karlstadsbolaget Elvenite. Samtidigt skriver man avtal för långsiktigt samarbete.
Coop Värmland överlåter samtliga 15 anställda på sin IT-avdelning till Karlstadsbaserade bolaget Elvenite. Övergången innebär att personalen inom IT, verksamhetsutveckling och säljsupport byter arbetsgivare, samtidigt som Coop och Elvenite skriver avtal där den senare levererar tjänster till Coop Värmland.

– Elvenite och Coop Värmland har haft ett framgångsrikt samarbete inom IT och verksamhetsutveckling de senaste tio åren. Nu tar vi samarbetet till en ny nivå som gör att vi kan accelerera vår digitala omvandling och stärka vår marknadsposition, säger Tomas Sjölander, vd för Coop Värmland, i ett pressmeddelande.

Kedjan har sedan tidigare satsat på en omställning, där man bland annat beslutat att lägga mer fokus på försäljning via e-handel. Nu kommer Elvenite att arbeta för att lägga grunden för hur Coop Värmland ska ta sig an nya behov och köpbeteenden, i samband med att ny teknologi som bland annat kassalösa butiker växer fram.

För Elvenites del, som i och med övergången bildar det nya dotterbolaget Elvenite managed services AB, ser vd:n Johan Gotting att överlåtelsen av de 15 anställda ger ny och fördjupad kompetens inom både livsmedelsproduktion och dagligvaruhandel.

Övergången beräknas vara genomförd 1 november.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093