23948sdkhjf

Svenskt nötkött godkänns i Taiwan

Tillsammans med Nederländerna blir Sverige först i Europa att godkännas för export till Taiwan.
Från och med nu kan svenskt nötkött exporteras till Taiwan. I och med godkännandet blir Sverige, tillsammans med Nederländerna, först bland Europas länder att få exportera nötkött till landet.

Godkännandet är ett resultat av Jordbruksverket och Livsmedelsverkets uppdrag att arbeta för nya marknader utanför EU menar regeringen, som i livsmedelsstrategin bland annat fokuserat på att öka exporten för att på så sätt öka svensk livsmedelsproduktion.

– Att våra svenska nötköttsföretag nu har en ny marknad att exportera till är väldigt glädjande. Det svenska köttet - som är förknippat med hållbarhet, livsmedelssäkerhet, låg antibiotikaanvändning, god djurvälfärd och låg klimatpåverkan - står högt i kurs utomlands. Det är det här ytterligare ett bevis på, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht i ett pressmeddelande.

Taiwan blir därmed den tredje nya marknaden där export av svenskt nötkött godkänts under året, tillsammans med Japan och Bosnien-Hercegovina. Dessutom har även värmebehandlat nötkött godkänts för export till Australien under 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109