23948sdkhjf

Han är ny vd för Valio Sverige

Svenska verksamheten ska ledas av tidigare kommersiell direktör hos Valio Finland.
Pekka Tola, tidigare kommersiell direktör hos Valio Finland, tillträdde i augusti tjänsten som vd för Valio Sverige. Han ersatte därmed Sirkku Erlandsson som haft posten sedan 2014.

Enligt Elli Siltala, styrelseordförande i bolaget, ser man framförallt den nya vd:ns bakgrund och erfarenhet som viktiga faktorer för att stärka positionen i Sverige.

Den svenska verksamhetens nya chef anslöt till Valio Finland 2013 och hade rollen som kommersiell direktör sedan slutet av 2014. Innan dess har han haft flera ledande uppdrag hos då sammanslagna Cloetta Fazer i Finland mellan 2000 till 2006, samt Unilever och bryggeriet Hartwall.

Enligt Valio Sverige ska man under den nya vd:ns ledning fokusera på att öka tillväxttakten och att utveckla området laktosfritt.

– Det är viktigt att vi inte nöjer oss med var vi är nu. Vi är idag ledande inom laktosfritt, men det finns ännu mer vi kan göra för att stärka detta affärsområde och vår konsumentinsikt. En av mina ambitioner är att samarbetet med våra kunder stärks ytterligare, och att vi tillsammans fortsätter att utveckla den laktosfria kategorin, säger Pekka Tola, nytillträdd vd för Valio Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078