23948sdkhjf

Paradiset nådde miljonmål efter nio timmar

Bara några timmar efter att crowdfundingkampanjen startade hade Paradiset matmarknad slagit flera insamlingsrekord.
På tisdagen lanserade Paradiset matmarknad sin crowdfundingkampanj via Fundedbyme, där man letade nya ägare som kunde skjuta in mer kapital. Målet var att samla in minst 8 miljoner kronor, med ett tak på 24 miljoner kronor och man lockade bland annat med 20 procents rabatt i kedjans butiker under ett år för de som investerade minst 1 000 kronor.

Kampanjen visade sig locka en hel del intressenter och under första dagen slog man flera rekord. De 30 minuter det tog för att samla in 1 miljon var det snabbaste hittills på plattformen, som tidigare huserat kampanjer för företag som bland andra Ottos barnmat och Berries by Astrid.

Dessutom blev man också snabbast till 2 miljoner, och samlade även flest investerare per minut och totalt under en dag. Efter bara nio timmar var lägstanivån nådd.

– Det är så jäkla underbart att se ett sådant stort intresse från den svenska befolkningen, säger Johannes Cullberg, Paradisets grundare och vd, i ett pressmeddelande.

När artikeln skrivs har 2 444 personer reserverat aktier i Paradiset och man är 45 procent över minimimålet på 8 miljoner kronor – alltså totalt cirka 11,6 miljoner kronor. Räknat från torsdagen är det 18 dagar kvar tills fönstret stängs, något som kan ske i förtid om man kommer upp i det utsatta taket på 24 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078