Ny linje på Semper-bageri dubblar kapaciteten

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Investeringar i lager och en andra produktionslinje gör att Sempers glutenfria knäckebrödsbageri i Falun nu kan producera 2 400 ton om året.

Bageriet Korsnäs i Falun har sedan det köptes av Semper 2010 genomgått en rad renoveringar och investeringar, varav de senaste invigs i september.

Bageriet, som efter köpet ställdes om till produktion av enbart glutenfria knäckebröd, har fått ett nytt lager tillsammans med en andra produktionslinje genom en utbyggnad av lokalerna. Förbättringarna innebär att bageriet framöver kommer kunna baka 2 400 ton om året, vilket är en fördubbling jämfört med tidigare kapacitet.

Enligt Semper är det en ökad efterfrågan som gjort att man vill skala upp bageriet, vars totala produktion förra året landade på cirka 900 ton.

– Fram tills nu har vi fått kvotera vårt knäckebröd till återförsäljarna då produktionen inte räckt till. Med vår nya produktionslinje kommer vi bättre att kunna matcha efterfrågan, säger Karsten Becht, marknadsdirektör för glutenfria produkter på Semper, i ett pressmeddelande.

Enligt Semper uppskattar man att företagets totala andel gällande den svenska glutenfria marknaden ligger på 34 procent. Samtidigt går en hel del av Falunbageriets produkter på export – närmare bestämt 50 procent av produktionen.

I första hand handlar det om export till andra nordiska länder, men inkluderar även leveranser till kunder i bland annat Tyskland, Schweiz, Storbritannien och Nederländerna.


Håll dig uppdaterad med Food Supply SE

Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år

Vodka-entreprenörerna Our/Vodka öppnar mikrodestilleri på Manhattan. Det blir därmed det första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.

På nytt jobb
Från Orkla till Klädesholmen

Peckas gör nyemission för att dubbla

Dagens anläggning ska byggas ut – för det vill bolaget ta in drygt 15 miljoner till.

Kommunerna som har mest eko

Ny ordförande för Fiskbranschen

Paradiset bjuder på ny runda

Satsar på crowdfunding – igen.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Tredje ägaren på två år för chipsbolaget

Brittiska Tyrrells får ny ägare – bara ett halvår efter senaste uppköpet.

Lavazza håvar in viktig kund

Tre svenskar till Efsas expertpaneler

På nytt jobb
Cloettas nya finanschef hämtas från Arla

Lidköpingsföretag kopplas till listeriautbrott

Efter vårens västsvenska utbrott: Prover från företagets enportionsrätter visade samma typ av listeria som hos patienterna.

Tidigare slakteriägare döms för fusk

Digitala gårdsbutiken byter ägare

Ägaren till webbutiken Glada lådan lämnar verksamheten – som nu flyttar och fortsätter med nya efterträdare.

Gotlands slagteri sätter punkt för hästslakt

Ny Sverigechef på Lidl

Johannes Fieber tar över Lidl i USA.

På nytt jobb
Generationsskifte i Wurstmaster

Nio av tio svenska tomater odlas på klimatsmart sätt

Maria Forshufvud, vd för Svenskmärkning: "Efterfrågan på svenska tomater fortsätter att öka"

Dansk Supermarked byter namn

Svenska senaper tog VM-guld

Kavli-senap i amerikansk stil vann guld – i USA.

På nytt jobb
Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

De bildar styrelsen i nygamla organisationen

Helsanering och återkallelse efter listeriafynd

Bert Karlssons färdigrättsföretag Food Company återkallar en rad produkter efter att listeriabakterier hittats.

Så äter svenska ungdomar

En ny nationell matvaneundersökning från Livsmedelsverket visar att ungdomar i Sverige äter för lite frukt och grönt och för mycket rött kött och chark.

C vill fasa ut engångsplast

Partiet tycker att det "behövs krafttag" mot plasten. Lösningen ligger istället i material som trä.

Första färskpotatisen är här

Nu tar hon plats hos Lantmännen

Restaurangerna fortsätter att växa

Starkt kvartal för Bergendahls

Walmart går ihop med brittisk dagligvarujätte

Framgångsrikt år för Lidl

Stor norsk pizzakedja tar in svenskt protein

På nytt jobb
Ny färskvaruchef på Coop

Färska kryddor utan krukor

På nytt jobb
Ny direktör för inköp hos Coop

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Arla planerar för växtbaserat

Se alla Företagens egna nyheter

Ligger era livsmedel under åtgärdsnivåerna för akrylamid?

PET-flaskor

IMA dairy food HASSIA

Pilz växer både vad gäller omsättning och antal medarbetare samt nyheter i utbudet

Lätt att hitta rätt drivlösning med ebm-papst moduluppbyggda drivsystem

Trioplast - WE ARE #3

Hela veckan står vi på KIPP Scandinavia AB på Elmia Verktygsmaskiner.

USON Separato® används i Turning Torso och Bo 01 i Malmö - sedan år 2001

Att modernisera ventilationsaggregat ska vara lika enkelt som att byta till LED-lampor

IMA dairy food GASTI

Tara Pac

Lagafors bidrar till kvaliteten i Espresso House eget bageri

Image Control Systems går samman med Ivisys

Är ert varumärke säkrat?

KIPP har nu ökat sitt sortiment med 10 000 rostfria artiklar!

Välkommen att besöka oss på Elmia Verktygsmaskiner 15-18 maj

Honung – ett av de mest fuskdrabbade livsmedlen

AF Packaging Solutions

Vår servicetekniker Ingvar Johansson tackar för sig...

Vi ses på Elmia!

Djupfilter (Ultra-Depth & Ultra-Wound)

Cerealier - Naturliga ingredienser för smak och färg

Sammankopplat med Revolution Pi och Pilz för framtidens automation

Arbetar du med plast? Möt Agaria på Elmia Polymer 15-18 maj 2018

Världens första PLC-styrning för säkerhet och automation med skyddsklass IP...

Sänd till en kollega

0.201