23948sdkhjf

Gotlands bryggeri får ny chef

Spendrups-ägda bryggeriets vd Johan Spendrup kliver ner och gör plats för en intern rekrytering.
Johan Spendrup makar på sig från vd-posten som han haft sedan tio år tillbaka och gör därmed plats för en ny chef hos Spendrups lokala bryggeri på Gotland.

Ny vd för Gotlands bryggeri blir Mikael Mossvall, som närmast varit produktchef för Spendrups varumärke Mariestad. Han kom till bolaget 2013 och arbetade innan dess tolv år hos whiskyproducenten Mackmyra, där han haft en rad roller – bland annat försäljningschef, affärsutvecklare och under en kort period även vd.

– Jag har jobbat med hantverksmässig produktion av dryck i 16 år, de senaste fyra med öl, och har kunnat följa hur Gotlands Bryggeri bidrar till att utveckla den svenska ölscenen. Så det är fantastiskt spännande att få vara med och ta det vidare, säger han i ett pressmeddelande.

Johan Spendrup kommer nu fokusera på sina andra uppdrag inom Spendrups, då han även verkar som vice vd med ansvar för produkt- och affärsutveckling. I samband med vd-bytet går han också in som styrelseledamot i Gotlands bryggeri och kommer fungera som en rådgivare framöver.

Mikael Mossvall tillträder tjänsten i januari nästa år, vilket innebär att Johan Spendrup har tid för en sista insats som vd. Spendrups har sedan tidigare haft planer på att bygga ett nytt bryggeri på ön, då cirka 85 procent av de varumärken som finns under Gotlands bryggeri bryggs på Spendrups anläggning i Grängesberg.

Innan bytet kommer han att ta fram en rapport angående det nya bryggeriet, vilket styrelsen kommer att fatta beslut om senare i år, skriver Hela Gotland .

– Det är jätteviktigt att vår öl bryggs på Gotland naturligtvis. Vi måste klara av vår produktion och kunna växa i den rollen som vi är i. Det är viktigt för vårt ursprung att ölen bryggs här. Om man utger sig för att vara från en specifik ort är det viktigt att det bryggs i Visby, det är inget snack om saken, säger Johan Spendrup till Hela Gotland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141