23948sdkhjf

Flera brister hos Svinesundsföretag

Samtidigt som polisen upptäckte misstänkt illegal arbetskraft hos livsmedelsföretaget, hittade kommunen oförpackat kött som hängde under droppande smutsvatten, rapporterar P4 Väst.
När ett livsmedelsföretag i Svinesund fick ett kontrollbesök av miljöförvaltningen i Strömstad i september upptäcktes flera brister i hanteringen, skriver P4 Väst .

Förutom stora mängder omärkt kött som företaget själva sågat till hittades trasiga klinkergolv, mögel på en vägg och oförpackat lammkött som hängde under droppande smutsigt kylvatten.

Upptäckterna gjordes ungefär samtidigt som polisen och andra myndigheter hittade vad man misstänker illegal arbetskraft. Företagaren har därefter nekat till brott.

Myndigheter har tidigare gjort tillslag hos företaget, som upprepade gånger använt sig av personal som illegalt befinner sig i landet, skriver radiokanalen. Dessutom gjorde kommunen ett kontrollbesök i april, där man bland annat upptäckte att företagets lokaler inte var säkrade för skadedjur och att köttet inte var spårbart.

Kommunen har nu sagt åt företaget att åtgärda bristerna inför nästa kontroll.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095