23948sdkhjf

Nygammal chef på dubbla Coop-poster

Direktör från Mekonomen blir både vice vd för Coop Sverige och vd för Coop logistik. Om återkomsten till Coop: "Helt ny spelplan jämfört med min förra period".
Coop fortsätter tillsättningarna som följt efter beslutet om att dotterbolaget Coop Butiker och Stormarknad blir bolag med egen vd och styrelse, ägt av KF och KfS istället för Coop Sverige.

I augusti lämnade Coops vd Sonat Burman Olsson sin post och ersattes av Magnus Johansson, som nu får sällskap av Örjan Grandin i den nyinrättade tjänsten som vice vd. Han blir samtidigt vd för dotterbolaget Coop logistik.

Örjan Grandin kommer närmast från Mekonomen, där han under ett och halvt år verkat som varuflödesdirektör. Innan dess var han affärsområdesdirektör för Coops logistik i drygt 4,5 år, men mycket har förändrats sedan han sist var på företaget.

– Det är ett företag i fortsatt förändring och med de nyligen fattade besluten om en ny affärsmodell och ny struktur för central leverans och butiksdrift är det en helt ny spelplan jämfört med min förra period på Coop, säger Örjan Grandin i ett pressmeddelande.

Enligt Magnus Johansson rekryterar man Örjan Grandin bland annat för hans kommunikationsförmåga och förtroendebyggande mellan olika delar av företag. I rollen som vice vd kommer Grandin bland annat att få extra ansvar för att företräda Coop Sverige i dialog med Coop Butiker och stormarknader.

– Givet den resa som Coop i Sverige ska genomföra de närmsta åren där ledord som ”tillsammans” och ”tillit” är grundpelare, är Örjan Grandins återkomst till Coop extra värdefullt, säger Magnus Johansson, vd för Coop Sverige.

Tidigare vd:n för Coop logistik, Petri Järvinen, lämnade företaget i september efter knappt två år inom företaget. Fram tills Örjan Grandin tillträder tjänsten (vilket Coop uppger vara inom de närmsta sex månaderna) kommer transportchefen Peter Rosendahl fungera som tillförordnad chef.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111