23948sdkhjf

Grossisten löste råttproblem

Tidigare råttdrabbade Jönköpingsgrossisten har blivit godkända igen av kommunen, efter flytt och kassering av 40 ton mat.
I slutet av september kom det fram att Jönköpingsföretaget Asia grossisten drogs med stora råttproblem, efter ett besök av kommunens livmedelsinspektörer.

I samband med detta polisanmälde kommunen restauranggrossisten och förbjöd dem att sälja torrvaror, samtidigt som man satte företaget under bevakning.

Läs också: Stora mängder råttbajs hos Jönköpingsgrossist

Asia grossisten meddelade kort därefter att man flyttat från lokalen, som hyrdes ut av kommunen. Nu säger man till Jönköpings-Posten att 40 ton mat slängts och att man kommit på plats i den nya lokalen. Samtidigt bekräftar kommunen att man godkänt grossisten som leverantör igen.

– Vi har fått in en registrering på den nya lokalen och de får sälja livsmedel därifrån. Nästa steg är bara att vi får ett kvitto på att maten är slängd, säger Johanna Hänninen, chef för livsmedelsenheten i Jönköpings kommun, till JP.

Företaget säljer fortfarande frysvaror från den råttdrabbade lokalen, något som inte ses som ett problem. När man nu flyttat uppger företaget att man vill bygga ut sin nya lokal med fryslager.

Polisen utreder nu om företaget brutit mot lagen, och inhämtar nu information från bland annat kommunen. Företaget, som menar att man tappat kunder på grund av råttproblemen, är nu igång att leverera varor. Dessutom oroar sig företaget inte över anmälan.

– Jag pratade med vår advokat och han säger att det är vanligt att kommunen polisanmäler så att polisen kan utreda, säger Raid Hanna, inköpschef på Asia grossisten, till JP.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062