23948sdkhjf

Vd lämnar Optifreeze

Bara några månader efter tillträdet står det klart att vd:n lämnar.
I augusti meddelade foodtech-bolaget Optifreeze att nytillsatta vd:n Nick Kramer sjukskrivits. Nu väljer han att lämna företaget och uppger privata skäl.

– Tyvärr blev min tid med Optifreeze alldeles för kort. Jag hade verkligen hoppats kunna vara med och implementera den strategi som jag var djupt involverad i att ta fram. Mitt stöd till bolaget kommer även fortsättningsvis att vara starkt och jag önskar Optifreeze all lycka i framtiden, säger han i ett pressmeddelande.

I samband med sjukskrivningen i augusti meddelade företaget att styrelseordföranden Göran Hedbys, tidigare vd för ett av Alfa Lavals dotterbolag, gick in i en mer aktiv roll. Det kommer fortsätta, medan styrelsen sätter igång sökandet efter en ny vd.

Holländaren Nick Kramer anslöt till företaget i april i år, och efterträdde då avgående vd:n Fredrik Westman. I juni lade Kramer fram en övergripande strategi för företaget, där man bland annat vill lägga mer fokus på utveckling av samarbeten med leverantörer och maskintillverkare. Enligt företaget kommer man nu fortsätta arbeta efter strategin.

Senast i september lämnade Optifreeze in en ansökan om ett svenskt patent, avseende ett system för behandling av biologiska material genom vad man kallar pulserande elektriska fält. Tekniken ska användas för att uppnå effekter likt företagets andra metoder, vilket innebär att man bland annat torkar till exempel kryddor utan att förstöra bladens smakbärande celler.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094