23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Boden-charkuteri till Stockholm

Samarbete med grossist ska leda till nationell spridning för produkterna – först ut är en satsning i Stockholmsområdet.

Petterssons charkuteri, baserat i Boden, ska börja sälja korv i Stockholm. Detta efter att man skrivit ett avtal med grossistföretaget Bergfalk och Co,

rapporterar sajten Affärer i norr

.

Man börjar först med en butik i Stockholm, med mål om att sprida sortimentet till butiker och restauranger i hela Sverige.

– Ica Kvantum i Sickla blir först ut och vi är glada att en butik med så högt anseende väljer oss, säger Tomas Blomster, vd för Petterssons charkuteri, till Affärer i norr.

Företaget, som först grundades i Luleå 1933, har sedan 1996 huserat i Boden där man i dag har fabrik. Förutom flertalet korvar producerar man även produkter som pålägg, köttfärs och sidfläsk.

Under förra året omsatte man cirka 31,6 miljoner kronor, med 17 anställda.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.113|instance-web01