23948sdkhjf

De är bäst – när kockarna själva får välja

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Branschernas toppnamn valde bästa kocken, bästa krogen och vinnaren av hedersutmärkelsen i Svenska gastronomipriset.

Under måndagen delade tidningen Restaurangvärlden ut priserna för bland annat Kockarnas kock och Kockarnas krog – priser som branschens toppnamn själva bestämmer var de ska gå.

Genom att ta hjälp av Sveriges 100 bästa inom varje kategori för juryarbetet delades priser ut till kockar, krogar, sommelierer, konditorer och servitörer. Dessutom delade man för andra gången ut hederspriset som delar samma namn som galan i sig – Svenska gastronomipriset.

Förra årets vinnare av huvudpriset, som är en prissumma på 50 000 kronor, var stjärnkocken Magnus Nilsson som driver Fäviken magasinet. I år stod en konditor högst på pallen, i form av My Feldt som driver Feldts bröd och konfekt i Halmstad.

Magnus Nilsson gick dock inte tomhänt ifrån kvällen: han utsågs till Kockarnas kock och hans restaurang utsågs än en gång till Kockarnas krog.

Trots att My Feldt vann det stora priset vann hon inte i konditorkategorin. Här vann istället Anders Oskarsson från Nilssons Konditori och bageri i Oskarshamn, som alldeles nyligen även utsåg till Årets konditor i världen. Topplatsen för konditorierna intogs av Fosh Artisan Patisserie i Stockholm.

Vinnarna i varje kategori utses av 100 personer inom de olika yrkesroll, där varje jurymedlem fått rösta på fem olika personer, krogar eller konditorier som man tycker förtjänar priset. Det gör att det är branschfolket själva som väljer pristagarna, då ingen extern jury använts.

I år är 25:e året som landets bästa kockar utses, och andra året som även konditorer, servitörer och sommelierer har nominerat pristagare inom sina branscher.
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tankar fartyg med restoljor från livsmedelsindustrin.

På nytt jobb
Två nya driftschefer på Sabis

Oro bland landets äppelodlare

Livsmedelsgrossist märkte fel – får betala 100 000

Fazer köper matföretag – satsar på havre

Ny majoritetsägare för Paradiset

"Verksamheten är i ett perfekt skede för att skalas upp."

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Norrmejerier vann tvist om Gainomax

Fiberbaserat tråg kan ersätta CPET

Atria satsar på export av snacksalami

Matleverantören tar in 1,5 miljarder

Vill växa i Sverige.

Hon tog UF-företaget hela vägen till butikshyllan

Surtantens lägger ner

Kommun överväger vildsvinskött

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

På nytt jobb
Från Lantmännen till Bergendahls

Bubs bygger nytt - fördubblar kapaciteten

Två fabriker blir till tre.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Tv-kock i nytt svinnprojekt på Coop

Paradiset och Midsona startar företag ihop

Löfbergs börjar använda återvunnen PET

- Nu ställer vi om till 25 procent återvunnen PET. Ambitionen är att öka andelen kontinuerligt, säger Madelene Breiling på Löfbergs.

Framgång för Poppels crowdfunding

Sill för miljoner – handlarnas förväntningar ökar

Matpriskollen och Köket.se inleder samarbete

Ny sajt ska hjälpa bönderna

Företag döms för dödsolycka

"En tuff marknad har blivit tuffare"

Stor köttskandal i Frankrike

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Kavli väljer Falköpings Mejeri

Löfbergs intar Lobbyn

På nytt jobb
Ny hållbarhetschef på Polarbröd

Astrid och aporna återuppstår

Orkla köper klassiskt importföretag

Finskt familjeägt fiskföretag till Sverige

Ny konsumentmärkning för lokala varor

Findus lanserar hållbarhetsstrategi

Se alla Företagens egna nyheter

Härdat glas - en stark lösning från Mirit Glas

E-Drive från TENTE

Banbrytande koncept för fiskuppfödning som integreras i det svenska lantbruket

Så fick BH Svets snyggare finish på svetsfogarna

... och vinnaren är:

Böjt och rundat glas från Mirit Glas

RPC Superfos ger Cariocas hink med tuschpennor ett nytt utseende

RS Components presenterar ny och mycket prisvärd PoE-testare från Fluke Networks

Tryckluftsdrivna membranpumpar i hygieniskt utförande

Vad är kopplingen mellan Industry 4.0 och IO-Link?

NYHET - läckagetestare LeakPointer 3

Synglas i hög kvalitet för inspektion av industriella processer

Kvalitetspotatis kräver ett idealiskt ventilerat lager

R 5 0760 A PLUS den intelligenta vakuumpumpen med integrerad frekvensomvandlare

RS Components lanserar en ny serie DC-DC-omvandlarmoduler med hög effekttäthet från Renesas Electron

När det krävs stor noggrannhet är avståndsmätare rätt val!

RS Components lanserar en serie kompakta industriella kontaktdon för hög överföringshastighet

Alfa Laval nyhet

Vilka är fördelarna med elektrisk drivteknik?

Följ med Wexoe till Rockwell Automation Fair i 18-21 November 2019

Alitea-varumärket firar 40 år!

Alfa Laval nyhet

RS Components lanserar USB- och AV-kablar från RS PRO

Uppfyll de höga kraven inom livsmedelsindustrin med IO-Link-lösningar från ...

Hygieniska dubbelskruvpumpar för livsmedelsindustrin

Sänd till en kollega

0.182