23948sdkhjf

Cloettas interna utredning klar

En av de fyra chefer som utreddes efter aktieförsäljning har brutit mot bolagets interna regler, rapporterar Dagens industri. Cloetta själva meddelar också att "vissa" inom företaget utreds av Ekobrottsmyndigheten.
I september gick godistillverkaren Cloetta ut med en vinstvarning – kort innan dess hade fyra toppchefer sålt aktier i bolaget. Det ledde till att Cloetta beställde en intern utredning.

Nu har man kommit fram till att en av de fyra chefer som sålt aktier bröt mot Cloettas interna regler, rapporterar Dagens industri .

Reglerna fastställer att den insynsperson som planerar köpa eller sälja aktier i bolaget först ska kontakta Cloettas informationsdirektör Jacob Broberg, något han själv uppgav att alla de fyra cheferna gjort innan försäljning.

Men enligt utredningen har en av cheferna inte informerat om försäljningen, eller åtminstone inte på det sätt som är brukligt.

Samtidigt visar utredningen att ingen av de fyra cheferna kände till att en vinstvarning stundade vid försäljningen, eller att Cloetta begått något fel i samband med hanteringen av information om vinstvarningen.

Nu väljer Cloetta att skärpa reglerna – insynspersoner ska bara kunna köpa eller sälja bolagets aktier under ett tio dagar långt fönster efter att Cloetta presenterat kvartalsrapport.

Uppdatering: Under tisdagseftermiddagen meddelade Cloetta själva att "vissa anställda" inom bolaget utreds för aktieförsäljningarna av Ekobrottsmyndigheten, som enligt Cloetta har inlett en förundersökning rörande insiderbrott. I pressmeddelandet säger man från bolagets sida att man kommer att samarbeta fullt ut i förundersökningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094