23948sdkhjf

Nio åtalas för omfattande tjuvfiske

De nio personer som är misstänkta för att ha tjuvfiskat och sålt flera ton gös och signalkräftor till ett värde av närmare en halv miljon, åtalas nu för grovt häleri och grovt brott mot fiskelagen.
De nio män som misstänks för ett omfattande tjuvfiske i bland annat Blekinge och Småland, åtalas nu för grovt häleri och grovt brott mot fiskelagen.

Enligt ett pressmeddelande från åklagarmyndigheten är de åtalade männen misstänkta för att under juli och augusti ha tjuvfiskat och sålt över 1,5 ton gös, mer än 1 ton signalkräftor och över 100 kilo gädda till fiskmarknader i både Göteborg och Stockholm. Värdet beräknas gå över 400 000 kronor.

Fisket har skett under nätterna, med nedsänkta kräftburar på lina samt nät – vid kontroller har det visat sig handla om hundratals meter nät och kräftburar.

– Alla beslag visar på att tjuvfisket har varit organiserat och av mycket stor omfattning. Jag har under utredningens gång blivit mycket överraskad över vilka oerhört stora mängder som tjuvfiskats samt vilka summor det omsatt som jag ser mig kunna bevisa, säger förundersökningsledaren Saramaria Johansson i Växjö i ett pressmeddelande.

Rättegången mot de nio åtalade, som enligt polisen är utländska medborgare i 30-60-årsåldern, inleds nästa tisdag och beräknas pågå i nio dagar. Polisen meddelar också att några av de åtalade också gjort vissa medgivanden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094