23948sdkhjf

Går från livsmedel till förpackningar

Henrik Nyberg går från att vara vd i Ceres till koncernchef i Inpac.
Förpackningsföretaget Inpac, som erbjuder förpackningstjänster för produkter inom bland annat läkemedel och livsmedel, rekryterar ny koncernchef som ska ersätta nuvarande vd.

Henrik Nyberg hämtas från en vd-post på skånska livsmedelsbolaget Ceres, som utvecklar, producerar och förpackar torra varor åt företag som Lantmännen (bland annat produkter under varumärket Little farmer) och svenska gröt- och vällingföretaget Enago.

– Henrik har lång och framgångsrik erfarenhet av att leda producerande enheter inom livsmedel och läkemedel, utveckla organisationer genom förändringsprocesser och skapa nya affärsmöjligheter, säger Karl Tobieson, vd för Inpacs ägarbolag Medcap.

Inpacs nya koncernchef tillträder senast 1 april nästa år, och fram tills dess kommer nuvarande vd Peter Thulin att sitta kvar.

Samtidigt har ägarna Medcap kommit överens med nuvarande vd:n om att lösa ut hans ägande för 6,5 miljoner kronor, motsvarande 28,9 procent av bolaget.

Medpac kommer då äga 100 procent av Inpac-koncernen. Köpet ska först godkännas i en extra bolagsstämma.

Rättelse: I en tidigare version av den här texten smög det in ett faktafel, där det angavs att Kung Markatta är ett varumärke under Lantmännen. Det stämmer inte – varumärket som vi syftade på är Little Farmer. Ceres har dock Kung Markatta som kund, men varumärket ligger under Midsona.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094