23948sdkhjf

Martin och Servera i samarbete med Matcentralen

Istället för att slänga osäljbara varor väljer grossisten att donera till Matmissionens två Stockholmsbutiker.
Samarbetet mellan Stockholms stadsmission, dess verksamhet Matcentralen samt medgrundaren Axfood har lett till att Stockholmsområdet i dagsläget har två Matmissionen-butiker – så kallade sociala butiker där kunder kan köpa varor som grossister, leverantörer och matbutiker av olika anledningar inte kan sälja.

Butikerna erbjuder dessutom ekonomiskt utsatt personer att bli medlemskunder, och på så sätt handla med minst 70 procents rabatt. Ett bra initiativ, tycker grossisten Martin och Servera, som nu börjat donera varor som inte kan säljas och som annars skulle slängts.

Först ut i samarbetet är lagret i Norrköping, som redan skickat första leveransen. Framöver kommer fler lager även att medverka genom att skicka varor, uppger grossisten.

För Matcentralen innebär det att man får in varor som både passar i butik och den nya satsningen – en lunchrestaurang under namnet Maträtt, som öppnar under fredagen vid butiken i Veddesta.

– De varor som Matcentralen tar emot från Martin & Servera hamnar ibland i våra butiker, men de går också via vår matbankstjänst till sociala verksamheter. Det är där och i den nya restaurangen MatRätt som Martin & Serveras restauranganpassade produkter passar bäst, säger Jens Jonsson, verksamhetsledare på Matcentralen, i ett pressmeddelande från grossisten.

Senast i mars förnyade Axfood sitt samarbete med verksamheten, som innebär att man planerar öppna två butiker till i Storstockholmsområdet inom de närmsta tre åren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094