23948sdkhjf

Näringsministern vill ha avslut i Findus-affär

Findus anläggning i Bjuv är fortfarande inte såld – Mikael Damberg: "Nu har det gått ganska lång tid".
Ett och ett halvt år har gått sedan Nomad Foods besked om att Findus verksamhet på anläggningen i Bjuv skulle läggas ner, och ett halvår har gått sedan produktionen stoppats.

Men trots att Findus och Nomad Foods lovat ett snabbt avslut – där intressenter som nybildade företaget Foodhills och kommunen gjort sig tillkänna – har man ännu inte gjort klart med en affär.

HD-Sydsvenskans näringslivssajt 8 till 5 rapporterar nu att näringsminister Mikael Damberg (S), som kort efter att Findus ägare Nomad Foods tagit beslutet om nedläggning kallade till möte med ägarledningen för att diskutera framtiden för anläggningen, tycker att försäljningen bör genomföras snart.

– Findus ägare lovade att det skulle gå ganska fort att hitta en lösning för framtiden, men nu har det gått ganska lång tid, säger Mikael Damberg till 8 till 5, i samband med näringslivsdagen Hbg Talks i Helsingborg.

I sajtens uppföljande intervju med Peter Odemark, Nordenchef för Findus, handlar det om en komplicerad process, där många visat intresse. Därför har det också tagit tid, menar han.

– Vi vill ju komma till avslut med affären, men vi vill göra det på ett bra sätt, säger han till 8 till 5 .

Samtidigt vill han inte spekulera i hur lång tid det kan tänkas ta innan affären är avklarad, och inte heller berätta hur många intressenter det rör sig om.

Vad gäller statens sida har man nu blivit bättre förberedda på om en kommun, likt i Bjuvs fall, drabbas av till exempel ett stort varsel, berättar Mikael Damberg vidare för tidningen.

Senast i september påbörjade auktionsbyrån Tovek en pågående utförsäljning av hela inventariet från Findus nedlagda fabrik i Bjuv, där auktionerna kommer pågå in i nästa år. Totalt rör det sig om cirka 5 000 objekt, där allt från hela linjer för tillverkning och packning till provkök bjuds ut till försäljning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078