23948sdkhjf

Grönsaksfabriken förvärvar potatisleverantör

Vd om nyköpta verksamheten: "De har en stark närvaro i dagligvaruhandeln".
Grönsaksfabriken norr, med säte i Stöcksjö utanför Umeå, köper det odlarägda företaget Västerbotten potatis, skriver sajten Affärsliv 24 .

Potatisföretaget samlar råvaror från ett 20-tal odlare från Västerbotten och södra Norrbotten, och har både egen lagercentral och eget packeri.

Enligt Grönsaksfabrikens vd och ägare Magnus Conradzon gör köpet att man bättre kan möta en större efterfrågan på närproducerat, samtidigt som man växer starkare som leverantör av färska livsmedel i Norrland.

– Västerbotten Potatis har en lång historik och stort kunnande inom framför allt olika former av potatisprodukter – och har en stark närvaro i dagligvaruhandeln. Det har ett fint varumärke med lång tradition inom branschen och kompletterar vår verksamhet, säger Magnus Conradzon enligt Affärsliv 24.

När Västerbottens potatis vid årsskiftet officiellt förvärvas kommer man att fortsätta drivas vidare som tidigare, men som en del av Grönsaksfabrikens utbud.

Grönsaksfabriken har sedan starten 1989 levererat potatis till kunder i främst Norr- och Västerbotten och har med åren utvecklats till att ha ett stort sortiment av processade grönsaker och rotfrukter. I samband med verksamhetens tillväxt har man dessutom bildat ett eget åkeri, där man i dag levererar sina egna produkter tillsammans med andra livsmedelsproducenters varor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078