23948sdkhjf

Guldnubben till prisad vodkaproducent

Internationellt prisade Purity vodka får även priser på hemmaplan när Spritakademien delar ut sitt hederspris.
Producenten Purity vodka har i flera år tagit hem en drös priser i internationella tävlingar, där 2017 inte varit ett undantag.

Efter bland annat fått priset som världens bästa vodka tidigare i år får nu personen bakom spriten, Purity vodkas master blender Thomas Kuuttanen, Spritakademiens hederspris Guldnubben.

Bland annat prisas Kuuttanen för tidigare insatser inom branschen, men framförallt för sina bedrifter inom vodkatillverkningen.

– En av Thomas Kuuttanens många gärningar i spritbranschen är den egenuppfunna destillationsapparaten på Ellinge Slott. Resultatet är en svensk premiumvodka som inte liknar någon annan, säger Steffo Törnquist, Spritakademiens grundare, i ett pressmeddelande.

Priset, som förra året gick till whiskeytillverkaren Mackmyra, ska ska gå till personer och verksamheter som "gjort betydande insatser för den svenska spritkulturen" och delades i måndags ut för femte gången.

I styrelsen som utser vinnaren sitter förutom tv-profilen Steffo Törnquist även personer som stjärnkocken Stefano Catenacci, konstnären Ernst Billgren och Göran Lundqvist, ordförande för Spritmuseum.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079