23948sdkhjf

Hon blir ny vd för Billerud Korsnäs

Prestigevärvning från Sandvik.
Petra Einarsson blir ny vd och koncernchef för Billerud Korsnäs. Hon tillträder vid årsskiftet 2017/2018, och ersätter Per Lindberg som sedan tidigare blivit klar som vd och koncernchef för Atlas Copco-bolaget Epiroc.

Petra Einarsson kommer närmast från en av Sveriges största industrikoncerner – Sandvik, där hon har varit chef för Sandvik materials technology, och hon satt även med i koncernledningen. Hon har även haft flertalet chefspositioner inom koncernen och är utbildad civilekonom vid Uppsala universitet.

Styrelseordförande Lennart Holm kommenterar rekryteringen.

– Jag är fantastiskt glad och nöjd över att kunna presentera Petra Einarsson som ny vd och koncernchef för Billerud Korsnäs. Petra är en erfaren och kompetent ledare som under sina år som chef för Sandvik Materials Technology visat på en stor förmåga att framgångsrikt utveckla en komplex processindustriell verksamhet satt under internationell konkurrens. Med Petra i rollen som vd så är jag är övertygad om att vi kommer att lyckas i våra ambitioner att vidareutveckla Billerud Korsnäs till nya höjder, säger han i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079