23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

1800-talssågverk inspirerar öl med träsmak

Det gamla sågverket Ligna vid Hornstull i Stockholm inspirerar ett nytt öl med träsmak som vid produktion silas genom sågspån.

Ölet får samma namn som sågverket Ligna, som fanns på Södermalm i Stockholm på 1800-talet. Ölet bryggs med klotsar av amerikansk rostad ek och silas genom sågspån för att sedan lagras på ekfat.

– Inför detta öl valde vi att blicka tillbaka i Hornstulls historia och fastnade för sågverket Ligna. Det har vi försökt att översätta i en smak, säger Sara Falkevik, marknadsansvarig på HORNSTULL, i ett pressmeddelande.

PangPang Brewery och Hornstulls Bryggerisällskap ligger bakom framtagandet av Ligna Hornstull.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.095|