23948sdkhjf

Mer vegetariskt – men vi släpper inte köttet

Andelen vegetarianer blir inte fler, men antalet vegetariska måltider ökar något, visar en ny undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Axfood.
Fyra av tio äter vegetariskt en eller flera gånger i veckan, enligt Axfoods årliga vegoundersökning. I årets undersökning uppgav 40 procent att de äter vegetariska måltider minst en gång i veckan, en knapp ökning jämfört med förra årets 39 procent.

Samtidigt är en av slutsatserna i undersökningen att de tillfrågade under året ökat antalet vegetariska måltider till två till tre gånger i veckan i stället för en måltid i veckan.

Andelen vegetarianer ökar dock inte, utan stannar kvar på samma nivå som förra året: 6 procent. Flest av de tillfrågade som kallar sig vegetarianer bor i Stockholm, medan minst andel bor i norra Mellansverige och mellersta Norrland.

En annan aspekt som upprepar sig från förra årets undersökning är andelen som uppger sig vilja äta mer vegetariskt under nästa år – precis som i fjol landar andelen på 24 procent.

Sifos undersökning bygger på webbintervjuer med 1 177 slumpmässigt utvalda intervjupersoner, under slutet av oktober i år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078