23948sdkhjf

Arla ny donator till Matmissionen

Mejerijätten börjar donera överskottsprodukter från mejeriet i Stockholm, istället för att skicka dem på biogasproduktion.
Efter samarbeten med bland annat Axfood samt Martin och Servera får nu Matmissionen ännu en stor donator – från och med nu kommer även Arla att donera överskottsprodukter till Matmissionens två butiker i Stockholm.

Framförallt kommer det handla om smaksatta färskvaror och specialprodukter producerade vid mejeriet i Stockholm – till exempel yoghurt, kvarg och soppor – som ligger för nära sitt bäst före-datum för att säljas via Arlas kanaler.

Läs också: Från SJ till Arla – hon blir ny hållbarhetschef

Samtidigt som donationerna till Matmissionen (vilket är en del av Stockholms stadsmissions satsning Matcentralen) är för en god sak ser Arla även att det är ett sätt att minska matsvinnet.

Läs också: Foodora rekryterar chef från Cloetta

– Arlas målsättning är att andelen matsvinn ska halveras under en 15-årsperiod (från 2005 till 2020, red. anm.). Att donera överskottsprodukter istället för att låta fullvärdiga livsmedel gå till foder- och biogasproduktion är att bidra till resurseffektivitet, säger Anna-Karin Modin Edman, hållbarhetschef på Arla.

I samband med detta meddelar Arla att man även startar ett liknande samarbete med European Federation of Food Banks (FEBA), som består av 326 matbanker i 23 länder.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141