23948sdkhjf

Falköpings mejeri byter ordförande

Ulf Claesson väljer att lämna styrelsen efter 16 år som ordförande.
I samband med Falköpings mejeris stämma i december kommer Ulf Claesson, styrelseordförande sedan 2001, att lämna sin plats till förfogande, rapporterar Land Lantbruk .

Under hans tid har mejeriet vuxit till landets tredje största räknat på volym, bakom Arla och Skånemejerier – bland annat tack vare förvärvet av Grådö mejeri, som man köpte från Coop 2014.

Enligt Ulf Claesson berättade han redan vid förra årsstämman att 2017 skulle bli hans sista år i styrelsen. Han kommer framöver att satsa mer på sitt eget företag, skriver sajten.

I december har vd:n Anders Segerström haft uppdraget sedan mars 2016, vilken är en av anledningarna till varför Ulf Claesson känner att han kan lämna ordförandeposten.

– De senaste åren har jag varit åldermannen och fått sätta mig in i affärerna på ett helt annat sätt än tidigare. Nu är Anders varm i kläderna och företaget fungerar bra, så det känns som rätt läge att lämna över, säger Ulf Claesson enligt Land Lantbruk.

Vem som kommer att föreslås till ny styrelseledamot är ännu inte avslöjat. Efter stämman i början av december kommer mejeriets styrelse att utse en ny ordförande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078