23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Livsmedelsverket: Inget socker i skolan

Dagens konsumtion av godis och läsk ses inte som hållbar – råder skolor att lägga grunden för minskning.

Ökad konsumtion av socker i bland annat godis och läsk är en av orsakerna till ökad fetma och övervikt i landet, något som i sin tur ger höga kostnader för samhället. Därför trycker Livsmedelsverket på att det måste ske en förändring av våra matvanor.

– Vi kommer inte ha råd att betala för de kostnader som den här ökningen av fetma genererar. Vi måste hjälpas åt att stoppa den, säger Anna-Karin Quetel, kostexpert på Livsmedelsverket,

till SVT Nyheter Uppsala

.

Folkhälsomyndigheten har sedan tidigare uppmärksammat en ökande andel skolbarn med fetma och övervikt, samtidigt som varannan svensk kan räknas som antingen fet eller överviktig.

Och det är i skolorna som Livsmedelsverket ser att grunden för en minskad konsumtion kan läggas, framförallt genom att inte ge barnen sockerstinna produkter.

– Vi ger rådet att inte servera saft, läsk, godis och bakverk. Skolor och förskolor har en jätteviktig roll i arbetet för bra matvanor och en hållbar samhällsutveckling, säger Anna-Karin Quetel.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078|