23948sdkhjf

10 miljoner extra för att sprida tekniken

Peckas naturodlingar tar in mer pengar för att möjliggöra expansion – nu vill man sälja vidare tekniken.
Peckas naturodlingar, som har en lösning för kretsloppsodling av tomater och fisk, satte nyligen sin fullskaliga produktionsanläggning utanför Härnösand i drift.

Enligt bolaget har man under året samtidigt märkt av ett stort intresse från både nationella och internationella livsmedelsproducenter, vilket gör att man nu vill ta in mer pengar för att hitta partners.

Intresset har gjort att man vill växa snabbare, och styrelsen har därför beslutat om en nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare. Målet är att under teckningsperioden (24 november till 8 december) ta in 9,7 miljoner kronor.

Tidigare har Peckas naturodlingar planerat att äga och driva alla odlingar själva, men ser nu att man kan växa snabbare och billigare om man kan sälja odlingssystem och hitta partners att odla tillsammans med.

Genom att ta in nya miljoner vill man därmed starta ett nytt affärsområde som ska sälja tjänster och produkter, och sköta support samt till exempel licensavtal. Ett tänkbart scenario för bolaget är att man ska kunna hjälpa större investerare inom livsmedelsproduktion att producera enligt bolagets modell.

Framförallt ser man marknader i eller i närheten av större städer. Bolaget tog senast i våras in 21,5 miljoner kronor i en nyemission.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078