23948sdkhjf

Digitala restaurangen – mer etta än nolla

Restaurangkedjan Pinchos har både vuxit rejält de senaste åren och nyligen expanderat till Norge – nu utses grundaren Magnus Larsson till Västsveriges främsta entreprenör.
Under måndagskvällen höll revisionsbyrån EY sin tredje regionfinal av sex i tävlingen "Entrepreneur of the year", när turen kom till Västsverige. Bland de nominerade syntes bland annat företag som ört- och salladsföretaget Spisa (Mats Mattsson), Liba bröd (Nasif Fadel) och Pincho Nation, bolaget bakom restaurangkedjan Pinchos.

Det blev också Pincho Nation med grundaren Magnus Larsson som utsågs till huvudvinnaren i tävlingen, där juryn lyfte fram bland annat den digitala lösning som präglar restaurangerna.

Kedjan, som grundades i Göteborg 2012, bygger på ett digitalt koncept, där allt från bokning och beställning till betalning sker via en egen app. Sedan starten har kedjan utökats till totalt 41 enheter och öppnade nyss sin första restaurang utanför landets gränser.

Efter den färska restaurangen i Oslo väntar nu expansion till både Finland och Danmark, med ett drömmål om att ta konceptet till USA, enligt grundaren själv.

– Med en innovationskraft utöver det vanliga har Magnus varit högst delaktig i den digitala revolutionen inom den svenska restaurangnäringen. Magnus har en enastående tajming och en oerhörd arbetsvilja, vilket gör honom till en riktig inspirationskälla och en mycket värdig vinnare av huvudpriset i årets regionfinal, säger juryordföranden Sharam Rahi i ett uttalande.

I motiveringen menade juryn bland annat att Pinchos lyckats spara in resurser genom att fokusera på effektivitet, samtidigt som man skapat god lönsamhet, trots en bransch med låga marginaler.

Pinchos kommer nu tävla mot de andra regionvinnarna i riksfinalen i Stockholm nästa år, där den nationella vinnaren får representera Sverige i en världsfinal i Monte Carlo i juni.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079