23948sdkhjf

Franskt förvärv av Swedish oat fiber

Svenska tillverkaren av havreingredienser köps upp av franska koncernen Naturex.
Swedish oat fiber, en specialiserad tillverkare av havrebaserade extrakt och ingredienser, förvärvas helt av franska koncernen Naturex, verksamma inom plantbaserade ingredienser.

Bolaget, som är baserat i halländska Bua, tillverkar betaglukan i pulverform, havreolja och havremjöl för användning i bland annat livsmedel som müsli, margarin och choklad. En majoritet av försäljningen sker på export.

Enligt Naturex gör man förvärvet då man ser Swedish oat fiber som "en pionjär" samt ledande inom sitt fält, samtidigt som koncernen följer sin fastlagda strategi om att öka utvecklingen i sin portfölj av specialprodukter.

– Vi är övertygade om att Naturex vet hur man ska tillföra en ny strategisk skjuts till Swedish oat fiber, och stödja bolagets utveckling och framtida projekt genom sitt FoU-stöd via internationella kommersiella nätverk samt expertisen genom sitt nätverk av applikationslaboratorier, säger Peo Crona, vd för Swedish oat fiber.

Swedish oat fiber grundades 1989 som ett utvecklingsbolag med fokus på forskning, för att efterhand utvecklas till ett kommersiellt företag. Efter att det 2011 blev tillåtet att använda hälsopåståenden vid försäljning av produkter med betaglukan (bland annat att det är kolesterolsänkande) ökade bolaget produktionen och omsatte under förra året cirka 81 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078