23948sdkhjf

Rutinerad livsmedels-vd tar över McDonald's Norden

Christer Åberg, tidigare vd för Arla och Orkla-division, utses till ny vd. Samtidigt tillsätts en permanent ekonomichef.
I slutet av januari köpte brittiske riskkapitalisten Guy Hands franchiseavtalet för McDonald's i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Nu gör den nya ägaren en av sina större förändringar inom organisationen, när en vd för den nordiska verksamheten utses.

Christer Åberg, närmast vd för sängtillverkaren Hilding Anders, tillträder som vd 4 december. Han har sedan tidigare lång erfarenhet inom livsmedelsbranschen, där 17 år inom Unilever följdes av vd-poster hos Orklas division Confectionery and snacks i Norden och Baltikum, för Arla Sverige samt för Atria Skandinavien.

Åberg är även styrelsemedlem för Axfood, något som han fortsatt kommer att vara efter vd-tillträdet.

– Det är oerhört spännande att någon av Christers kaliber börjar i organisationen, det befäster den potential som vi ser i verksamheten, säger Guy Hands i ett pressmeddelande.

Samtidigt tillsätter man Kennet Wieneceke permanent på positionen som ekonomichef, efter att ha verkat som tillförordnad sedan mars i år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094