23948sdkhjf

Bryggerier och branschen överens

Nu läggs grunden för ett samarbete där klimatpåverkan inom hela branschen ska minska.
Branschorganisationerna Sprit- och Vinleverantörsföreningen och Sveriges Bryggerier samt Systembolaget har kommit överens, i vad man kallar en gemensam viljeyttring.

För att lägga grunden för en minskning av klimatpåverkan har de kommit fram till ett första gemensamt mål – inom ett år ska man påbörja mätningar av klimatpåverkan utifrån den internationella standarden Greenhouse gas protocol (GHG) och på så sätt komma fram till mål för vidare klimatarbete.

Efter att mätbara mål satts upp är planen att skapa en gemensam plattform för att på så sätt följa upp hur man i branschen bidrar till minskningen av klimatpåverkan. Enligt de involverade är det övergripande målet att bidra till ett uppfyllande av de globala hållbarhetsmålen i FN-framtagna Agenda 2030.

– Viljeyttringen är ett startskott för vårt fortsatta arbete med att minska våra klimatavtryck, integrera hållbarhet i våra affärsstrategier och skapa utrymme för större ansvarstagande i våra affärsmodeller. Det är unikt att branschen samlas och samverkar på detta sätt, säger Magdalena Gerger, vd för Systembolaget, i ett uttalande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109