23948sdkhjf

Ny tidtabell löser grossistens leveransknutar

Tusentals artiklar ur Martin och Serveras sortiment blir tillgängliga för kunder i Finland efter att färjeavgångar ändras.
Det ser ut som en liten sak – men en senarelagd avgång för rederiet Wasalines rutt mellan Umeå och finska Vasa på måndagar gör att Martin och Servera kan skicka fler varor till Finland.

Förändringen i tidtabellen, där avgången från Umeå till Vasa måndagar sker klockan 12 istället för klockan 9, träder i kraft från början av januari nästa år. Därmed kan grossistens kunder i Vasa och Österbotten få sina varor ett dygn efter beställningen, tre dagar i veckan.

Till det läggs att hela Martin och Serveras sortiment blir tillgängligt, något som innebär att koncernens finska kunder kan beställa ytterligare tusentals artiklar.

– Att transportera varor med färja 10 mil över Kvarken i stället för via vägnätet, som bara till Vasa innebär 80 mil, ger både lägre distributionskostnader, minskad miljöbelastning och ökad tillgänglighet till restaurangmarknaden i Finland, säger Ulf Sedlacek, försäljningschef på Martin och Servera Umeå.

Enligt koncernen, som varit i dialog med både rederiet och politiker för att få till en ändring i tidtabellen, hjälper det deras satsning på den finska marknaden. För drygt ett år sedan köpte koncernen den åländska Chipsters, ett grossistbolag som man sedan tidigare har uttalat ett mål om att utveckla till Finlands största.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094